Депутати пропонують дозволити змінювати ціни в договорах про закупівлю: у Комітеті пояснили, що передбачає законопроєкт

16:51, 16 березня 2023
Члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроєкт за основу.
Депутати пропонують дозволити змінювати ціни в договорах про закупівлю: у Комітеті пояснили, що передбачає законопроєкт
Джерело фото: shostka-rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні Комітету з питань економічного розвитку 15 березня ухвалили проєкт Закону України про внесення зміни до розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо можливості змінення умов договору про закупівлю (реєстр. №9027).

Народні депутати України - члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроєкт за основу.

Заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський пояснив суть законопроєкту:

«Суть законопроєкту: установити, що істотні умови договорів про закупівлю робіт з будівництва та ремонтних послуг, укладених у період з 01.07.20 по 24.02.22, можуть змінюватися після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі у таких випадках:

  • збільшення ціни договору про закупівлю робіт (без зміни обсягів робіт та без зміни їх якості) - за результатами коригування та перезатвердження проекту будівництва, яке документально підтверджене експертною організацією, у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни та не раніше ніж через шість місяців з моменту підписання договору про закупівлю;
  • збільшення ціни договору про закупівлю послуг з поточного ремонту (без зміни обсягів таких послуг та без зміни їх якості) - має бути документально підтверджена замовником експертною організацією, що має право на проведення експертизи проекту будівництва відповідно до законодавства, у разі встановлення в договорі про закупівлю порядку зміни ціни та не раніше ніж через шість місяців з моменту підписання договору про закупівлю».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду