Рада посилила відповідальність за службову недбалість, що призвела до смерті людини

17:32, 8 листопада 2023
За службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини, може бути призначено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.
Рада посилила відповідальність за службову недбалість, що призвела до смерті людини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 8 листопада, Верховна Рада України прийняла Закон України про внесення зміни до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини (№4634). Про це повідомив офіційний сайт парламенту.

Прийнятим Законом стаття 367 Кримінального кодексу України доповнюється новою частиною третьою, якою встановлюється кримінальна відповідальність за службову недбалість, що спричинила загибель людини.

У результаті прийнятих змін за кримінальне правопорушення, передбачене частиною третьою статті 367 Кримінального кодексу України, може бути призначено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України