Судді продемонструють свої художні таланти

14:36, 30 жовтня 2017
РСУ запрошує всіх талановитих суддів до участі у виставці робіт образотворчого мистецтва, яка пройде під час роботи З'їзду суддів України.
Судді продемонструють свої художні таланти
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Своїм рішенням від 26 жовтня №9рс-781/17-вих. Рада Суддів України визначила дату позачергового XIV З'їзду суддів України, який буде проходити 13 листопада 2017 року у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України (м. Київ, Алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Також під час роботи З'їзду пройде виставка образотворчого мистецтва талановитих суддів.

Раніше РСУ вже розіслала листи всім суддям України, в якому запросила взяти участь у виставці.

«Судово-юридична газета» звернулася за коментарем до одного з організаторів виставки — члену РСУ Тетяни Суярко.

Як підкреслила Тетяна Суярко, її колеги — надзвичайно обдаровані. Але з різних причин про це мало хто знає, навіть самі судді. Тому в Раді суддів України та виникла ідея організувати в день проведення з'їзду, який намічений на 13 листопада 2017 року, виставку робіт образотворчого мистецтва, створених суддями. Тетяна Суярко підкреслила, що всі делегати та гості з'їзду зможуть насолодитися творчістю Петра Грицюка (Івано-Франківський окружний адміністративний суд), Юлії Аблової (Комінтернівський районний суд Одеської області), Ярослави Горобцової (Київський окружний адміністративний суд), Віри Файчак (Київський окружний адміністративний суд ), Світлани Гринчак (Роздільнянський районний суд Одеської області), Наталії Миркушіної (Хорольський районний суд Полтавської області), Оксани Епель (Київський апеляційний адміністративний суд), Олени Гавенко (Бе оцерковскій міськрайонний суд Київської області), Людмили Усенко (Глухівський міськрайонний суд Сумської області) та інших суддів.

Планується, що на виставці будуть представлені живописні полотна і вишивка бісером.

«Відомий факт, що робота судді відрізняється високим психоемоційним напруженням. У той же час ми всі знаємо, що саме творчість допомагає впоратися з напругою після важкого робочого дня. Адже завтра в суді кожного з нас знову чекають люди, їх непрості життєві ситуації. І суддя знову повинен бути спокійним, врівноваженим, щоб не допустити ескалації конфлікту і в без того складних ситуаціях судових засідань, а також мати можливість вирішити суперечку відповідно до права, а не під впливом своїх емоцій», — сказала Тетяна Суярко.

Також член РСУ підкреслила, що під час пошуку інформації про колег-художників було виявлено багато талановитих суддів — поетів, письменників і байкарів, музикантів і співаків.

«Думаю, що треба продовжувати в самих різних формах знайомити всіх нас з такими непересічними особистостями і їх талантами. На мою думку, мистецтво не має ні часових, ні просторових меж, тому здатне об'єднувати людей. Впевнена, що ця виставка теж послужить зазначеній меті, а наші починання не будуть сприйняті хибно «в кращих традиціях» будь-яких новин на судову тематику», — резюмувала член РСУ.

На фото — картина судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Грицюка

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області