Як зігрітися при відключенні світла, газу та опалення

00:00, 14 жовтня 2022
Перед настанням холодів важливо зробити мінімальні запаси на випадок відсутності електроенергії, газу чи централізованого опалення.
Як зігрітися при відключенні світла, газу та опалення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, внаслідок масованих ракетних ударів 10 жовтня в деяких регіонах виникли перебої зі світлом, а також водою та зв'язком, тому перед настанням зимових холодів необхідно зробити мінімальні запаси на випадок відсутності електроенергії, газу чи централізованого опалення.

Що допоможе при відсутності світла та тепла:

Сухий спирт

Сухий спирт, яким, зазвичай, користуються туристи та військові, стане у нагоді для приготування їжі чи гарячих напоїв. Він майже без проблем запалюється звичайним сірником і горить без диму, хоча й зі своєрідним, але не противним запахом.

Також туристів та військових не раз виручала портативна газова плита. Для неї потрібні газові балони, які бувають різної ємності, від 450 гр. до 5 літрів.

Ліхтар та свічки

У темряві сидіти не весело, тому варто зробити запас свічок. Якщо дозволяють гроші, можна купити одразу великий "шахтарський" ліхтар з потужним акумулятором. Його заряду має вистачити на усю ніч. Або узяти більш дешевий, але менш потужний.

Предмети широкого вжитку

У нагоді можуть стати неонові палички, що світяться у темряві. Але варто врахувати, що яскраве світло вони дають лише у перші півтори-дві години, а потім потроху згасають.

Також варто подбати про теплий одяг, спальні мішки, термос для зберігання напоїв гарячими та натуральні вовняні шкарпетки, які збережуть ноги у теплі.

Окрім того, можна купити грілку, яка працює від повербанку. Вони продаються у туристичних магазинах та магазинах військового спорядження.

Раніше ми писали, де можна дізнатися, чи відключатимуть електроенергію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області