Роман Абрамович найняв юридичну фірму в США для скасування ордера на арешт літака

11:06, 9 липня 2022
Минулого місяця американський суддя підписав ордер на конфіскацію літаків Boeing 787-8 Dreamliner та Gulfstream G650ER, якими, як стверджують США, Абрамович володіє або контролює їх.
Роман Абрамович найняв юридичну фірму в США для скасування ордера на арешт літака
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російський мільярдер Роман Абрамович найняв американську юридичну фірму Kobre & Kim, щоб представляти його інтереси за ставкою до 1900 доларів за годину, оскільки він готується оскаржити ордер США на арешт двох його літаків у зв'язку з припущеними порушеннями санкцій, пише Bloomberg

Кобре і два його адвокати, Майкл Кім і Майкл Шервін, зареєструвалися в Міністерстві юстиції США, щоб представляти Абрамовича за «стратегією відносин з урядом» та «судовими та адміністративними розглядами». Відповідно до заяви, поданої на цьому тижні відповідно до Закону про реєстрацію іноземних агентів, юридичні ставки варіюватимуться від 875 до 1900 доларів на годину. 

Реєстрація відбулася після того, як російське вторгнення в Україну спонукало багато юридичних фірм США відмовитися від клієнтів у Росії. Великобританія та Європейський Союз запровадили санкції проти Абрамовича. Минулого місяця американський суддя підписав ордер на конфіскацію літаків Boeing 787-8 Dreamliner та Gulfstream G650ER, якими, як стверджують США, Абрамович володіє або контролює їх. 

Як зазначає Bloomberg, 55-річному Абрамовичу вдалося уникнути санкцій США через його роль неформального посередника у мирних переговорах під час війни між Росією та Україною. 

«Kobre & Kim рада запропонувати свою допомогу в питаннях, які мають юридичне значення, щоб забезпечити справедливе застосування закону», - йдеться у заяві співзасновника фірми Майкла Кіма. Через участь Абрамовича у мирних переговорах та гуманітарній діяльності «належний та справедливий процес щодо будь-яких юридичних чи адміністративних питань має важливе значення для забезпечення того, щоб його зусилля не зустрічали перешкод». Абрамович заперечує, що має фінансові зв'язки із Кремлем. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

 

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді