Рада може дозволити витрачати гроші дорожнього фонду не лише на оборону

21:42, 16 серпня 2022
Депутати включили до порядку денного законопроєкт, яким знімаються обмеження на використання коштів дорожнього фонду.
Рада може дозволити витрачати гроші дорожнього фонду не лише на оборону
Джерело фото: Укравтодор
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада включила до порядку денного законопроєкт №7669 про внесення зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” щодо використання коштів державного дорожнього фонду, яким пропонується зняти обмеження на використання грошей дорожнього фонду. За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.

Депутати також визначили законопроєкт невідкладним та скоротили до 7 днів термін внесення альтернативних законодавчих ініціатив.

Законопроєктом пропонується  виключити норму державного бюджету про те, що кошти дорожнього фонду спрямовуються першочергово на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, отриманими державою або під державні гарантії, а також на забезпечення потреб сектору оборони.

Таким чином пропонується зняти обмеження на використання грошей дорожнього фонду. Ймовірно, в планах урядовців збільшити витрати на дороги, зважаючи на пропонований урядом законопроєкт, що передбачав спрямування грошей від акцизу на бензин саме на дороги.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада провалила законопроєкт Кабміну, що передбачав повернення акцизу на пальне. Документ навіть не вдалося включити до порядку денного.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд