У Дослідницькій службі Верховної Ради України підвищать оклади на 25%

14:25, 22 серпня 2022
Уряд схвалив збільшення посадових окладів у перейменованому органі - Дослідницькій службі Верховної Ради України.
У Дослідницькій службі Верховної Ради України підвищать оклади на 25%
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як писала «Судово-юридична газета», 1 липня Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект щодо нових правил встановлення фактів народження та смерті під час воєнного стану (законопроект 7310). Детальніше про нього можна прочитати за посиланням.

Разом із тим, до другого читання у законопроекті з’явилися нові норми, які не стосуються предмету регулювання даного закону.

А саме, тепер науково-дослідницьке та інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності Верховної Ради, її органів, народних депутатів, депутатських фракцій (депутатських груп), а також професійне навчання (підвищення кваліфікації) народних депутатів, працівників Апарату Верховної Ради та помічників-консультантів народних депутатів здійснюватиме Дослідницька служба Верховної Ради.

Таким чином змінили функціональне призначення Інституту законодавства Верховної Ради України і перейменували його на Дослідницьку службу Верховної Ради України.

А нещодавно, 19 серпня, Постановою Кабінету Міністрів України № 925 внесено зміни до постанови Уряду № 930 «Питання оплати праці працівників Національної академії державного управління при Президентові України, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту законодавства Верховної Ради України, посади яких не належать до посад державної служби».

Зокрема, внесено зміни до Додатку, який встановлює розмір посадових окладів працівників Інституту законодавства Верховної Ради (а тепер - Дослідницької служби).

Окрім зміни назв посад («Вчений секретар, головний науковий співробітник» тепер буде «Радник керівника, головний науковий консультант»), виключення позиції стосовно окладів консультантів та фахівців, також передбачено підвищення окладів.

Так, визначено, що посадові оклади, передбачені цим додатком, підвищуються на 25 відсотків з 1 січня 2023 року.

Сама постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з дня державної реєстрації змін до відомостей про Дослідницьку службу Верховної Ради України, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Нагадаємо, що відповідно до чинного порядку керівник може в межах затвердженого фонду оплати праці установлювати працівникам, зазначеним у пункті 1 цієї постанови:

надбавку за високі досягнення у праці - в розмірі до 50 відсотків посадового окладу;

надбавку за виконання особливо важливої роботи - в розмірі до 50 відсотків посадового окладу;

доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників таких самих категорій;

призначати премії працівникам відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи в межах коштів, передбачених на преміювання, та економії фонду оплати праці.

Також можна виплачувати працівникам Академії та Інститутів, зазначеним у пункті 1 цієї постанови:

1) надбавку за вислугу років - у розмірі 3 відсотків посадового окладу за кожен календарний рік залежно від стажу роботи, але не більш як 50 відсотків посадового окладу.;

2) надбавку за почесне звання “заслужений” - у розмірі 5 відсотків посадового окладу;

3) доплату за науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук з відповідної спеціальності - у розмірах 5 і 10 відсотків посадового окладу відповідно;

4) матеріальну допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки - в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Працівникам Академії та Інститутів, зазначеним у пункті 1 цієї постанови, може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор В'ячеслав Хрипун

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду