Жозеп Боррель виступив проти заборони на в'їзд до ЄС для росіян, — Bloomberg

14:55, 22 серпня 2022
«Заборонити в'їзд усім росіянам - не найкраща ідея», - заявив Жозеп Боррель на конференції в Іспанії.
Жозеп Боррель виступив проти заборони на в'їзд до ЄС для росіян, — Bloomberg
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель виступив проти пропозиції деяких держав-членів не допустити в'їзд громадян РФ до ЄС. Про це повідомляє Bloomberg. Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС готуються обговорити припинення видачі туристичних віз.

«Заборонити в'їзд усім росіянам - не найкраща ідея», - заявив Жозеп Боррель на конференції в Іспанії. «Ми маємо бути більш вибірковими». Боррель сказав, що ЄС не повинен відчиняти свої двері для олігархів, але «є багато росіян, які хочуть тікати з країни, тому що вони не хочуть жити в такій ситуації».

ЄС збирається обговорити заборону на видачу віз для російських туристів на зустрічі міністрів закордонних справ блоку в Празі наприкінці цього місяця, а такі країни як Естонія, Латвія та Фінляндія закликають до загальноблокової заборони після вторгнення Росії в Україну. Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до обережності через широку заборону на видачу віз.

Нагадаємо, Естонія заявила, що запровадить повну заборону на отримання шенгенських віз для громадян Росії, якщо ЄС не досягне угоди, закривши один із небагатьох сухопутних кордонів після того, як блок припинив польоти з Росії. Естонія представить пропозицію Європейській комісії, виконавчому органу ЄС перед зустріччю міністрів закордонних справ. Боррель сказав, що деякі країни вже вжили низку заходів щодо заборони видачі віз, які інші країни ЄС не збираються підтримувати, зазначивши, що було б краще спочатку обговорити це на рівні ЄС.

Виступаючи в Празі, міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський заявив, що його уряд, який нині головує в ЄС по черзі, домагатиметься припинення дії угод ЄС про спрощення візового режиму з Росією та Білоруссю, яка підтримала Москву в її агресії.

"Здається, це можливо", - сказав Липавський. «Ми хочемо розпочати дискусію про обмеження видачі віз росіянам та вихідцям із Білорусі. Думки держав-членів щодо цього розділилися, і ми маємо багато роботи».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Наталя Мамченко

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду