У Раді зареєстрували проєкт постанови про повернення медіа до парламенту

07:11, 6 вересня 2022
Пропонується допускати до 120 осіб до прес-центру на третьому поверсі парламенту та в кулуари другого поверху та 30 осіб в ложу преси.
У Раді зареєстрували проєкт постанови про повернення медіа до парламенту
Джерело фото: Українські новини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу», «Європейська солідарність» та позафракційних парламентарів зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №7734 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання" щодо висвітлення діяльності Верховної Ради України в умовах воєнного стану, яким пропонується дозволити журналістам працювати у парламенті під час дії правового режиму воєнного стану.

Авторами пропонується доповнити постанову «Про висвітлення роботи парламенту» новим пунктом 6такого змісту: Протягом дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року No 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року No 2102-IX "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року No 2102-IX, дозволити присутність в адміністративному будинку Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5 представників засобів масової інформації за наявності постійної картки акредитації, виданої Апаратом Верховної Ради України, та разових додаткових перепусток у такій кількості:

1) до 120 осіб – у пресцентрі на третьому поверсі;

2) до 30 осіб – у ложі преси балкону зали засідань Верховної Ради України;

3) до 120 осіб – у кулуарах другого поверху пленарної частини Верховної Ради України.

Установити, що:

1) до пресцентру на третьому поверсі допускається від телевізійних каналів не більше двох знімальних груп (до 4 осіб), від інформаційних агентств – до 2 осіб, від інших видань – по 1 особі;

2) до кулуарів другого поверху пленарної частини Верховної Ради України допускається від телевізійних каналів не більше однієї знімальної групи (до 2 осіб), від інформаційних агентств, у тому числі фотокореспондентів, – до 2 осіб, від інших видань – по 1 особі.

При цьому пропонується встановити, що в разі надходження від військового командування інформації про можливі загрози військового характеру доступ журналістів можуть обмежити або заборонити на час загрози.

Перед повномасштабним вторгненням у будівлі парламенту могли працювати до 200 журналістів у кулуарах та у пресцентрі на третьому поверсі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, яким пропонується в окремих випадках розглядати справи проти медіа у суді протягом 2 днів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду