Мар’яна Безугла про військовий облік жінок: Питання гендерної рівності — це не тільки про рівні права і можливості, а й обов’язки

19:57, 5 вересня 2022
Якщо впроваджувати добровільний облік, то для жінок і чоловіків, — Мар’яна Безугла.
Мар’яна Безугла про військовий облік жінок: Питання гендерної рівності — це не тільки про рівні права і можливості, а й обов’язки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат від «Слуги народу» Мар’яна Безугла розповіла деталі про дискусію навколо військового обліку жінок на засіданні Комітету 5 вересня.

«Була гаряча дискусія на засіданні Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо питання військового обліку жінок:

  1. Вирішили попри те, що резонансне питання в першу чергу стосується Наказів Міноборони, а не Закону, підтримати добровільність військового обліку жінок, запропонувавши Парламенту варіант законодавчих змін.
  2. Міноборони під протокол зазначило, що дата 01 жовтня 2022 в любому випадку буде змінена.
  3. Я відмовилась брати участь в голосуванні, адже питання гендерної рівності — це не тільки про рівні права і можливості, а й обов‘язки. Поділу громадян не має бути. Якщо впроваджувати добровільний облік, то для жінок і чоловіків.

Така позиція.

"Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України" — стаття 65 Конституції України», - зазначила вона.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 вересня рекомендував ухвалити за основу законопроект 6482 «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

«Комітет національної безпеки рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу мій законопроект 6482 про добровільний, а не обов'язковий військовий облік жінок, який як співавтори підписали 58 народних депутатів. Дуже сподіваюся, що найближчим часом Рада його проголосує», - повідомив його автор, народний депутат Максим Бужанський.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області