Україна очікує переходу до переговорного процесу щодо членства у ЄС, — Шмигаль

19:51, 5 вересня 2022
Шмигаль розраховує, що Європарламент та інші європейські інституції у новому сезоні ще раз наголосять на своїй незмінній підтримці України.
Україна очікує переходу до переговорного процесу щодо членства у ЄС, — Шмигаль
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна очікує на перехід до переговорного процесу щодо членства країни у ЄС і розраховує на підтримку Європейського парламенту в цьому питанні. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з президентом Європарламенту Робертою Мецолою та керівниками політичних груп.

Зі слів очільника уряду, наступного тижня відбудеться перша пленарна сесія ЄП у новому сезоні. І він впевнений, що Європарламент та інші інституції "ще раз наголосять на своїй незмінній підтримці України та визначать безумовним пріоритетом перемогу в цій війні, що ганебно розв’язала Росія".

"Пріоритетами залишаються: військова допомога, посилення санкційного тиску, фінансова та гуманітарна підтримка України. Після отримання Україною статусу кандидата нашим ключовим пріоритетом є перехід до переговорного процесу щодо членства. Розраховуємо на підтримку Європарламенту в цьому питанні", - вказав Шмигаль у Telegram.

Раніше ми писали, що 5 вересня відбулося 8-ме засідання Ради асоціації Україна - Євросоюз, за ​​підсумками якого було прийнято спільну заяву. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області