У Андрія Костіна з’явився ще один новий заступник, який буде займатися економічною сферою злочинів

18:28, 12 вересня 2022
Андрій Костін представив ще одного нового заступника Генерального прокурора, який сконцентрується протидії злочинам у сфері економіки, ухиленням від сплати податків, митних платежів, а також захисту інвестицій.
У Андрія Костіна з’явився ще один новий заступник, який буде займатися економічною сферою злочинів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сьогодні, 12 вересня Генеральний прокурор Андрій Костін представив колективу Офісу Генерального прокурора нового заступника Генпрокурора – Дмитра Вербицького.

«Вірю, що Дмитро Анатолійович зі своїм досвідом та енергією допоможе нашій команді у досягненні спільної мети. Це відновлення та захист справедливості для кожного українця», – цитує Андрія Костіна його прессслужба.

Генеральний прокурор повідомив, що новий заступник сконцентрується на питаннях, пов’язаних із протидією правопорушенням у сфері економіки, ухиленням від сплати податків, митних платежів, а також захисту інвестицій та екології.

Слід зауважити, що відповідно до розподілу обов’язків, який 1 вересня підписав Андрій Костін, за захист інвестицій, боротьбу з економічними злочинами та кіберзлочинністю відповідає перший заступник Генпрокурора Роман Говда.

«Наповнення державного бюджету – це питання виживання нашої держави. Нам також треба готуватися до відновлення країни та її відбудови. Я також доручив суттєво активізувати діяльність спеціалізованої екологічної прокуратури. В умовах війни це питання стоїть ще більш гостро, адже шкода внаслідок збройної агресії Російської Федерації для навколишнього середовища нашої країни величезна», - наголосив Генпрокурор.

Дмитро Вербицький в органах прокуратури з 2003 року. Працював у різних областях України. З 1 жовтня 2020 року був заступником керівника Одеської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що  1 вересня 2022 року Андрій Костін представив свого заступника – Олексія Хоменка.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Андрій Костін 1 вересня 2022 року видав наказ №168, яким розподілив обов'язки серед керівництва Офісу Генпрокурора.

Так, особисто на себе Андрій Костін, серед іншого, взяв загальну організацію роботи, співпрацю з Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, Офісом Президента, РНБО та Вищою радою правосуддя, координацію роботи правоохоронних органів щодо протидії злочинності, кадрову роботу Офісу та діяльність Генеральної інспекції.

Перший заступник Генпрокурора Роман Говда, серед іншого, відповідає за захист інвестицій, боротьбу з економічними злочинами та кіберзлочинністю.

Заступник Генпрокурора Ігор Мустеця наразі відповідає за нагляд над Національною поліцією, представництво інтересів держави у суді, підтримку публічного обвинувачення у суді, захист дітей, співробітництво з Державною судовою адміністрацією та Уповноваженим у справах ЄСПЛ.

Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко сконцентрується на нагляді за діяльністю ДБР та СБУ.

У свою чергу заступник Генпрокурора Олексій Хоменко зосередить свої зусилля на військових злочинах, правопорушеннях у сфері екології та подіях, пов'язаних із протидією масовим акціям протесту у 2013-2014 роках.

А переможець конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко відповідатиме за діяльність САП.

З повним текстом наказу Андрія Костіна можна ознайомитись тут.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді