Кабмін наказав провести спецмоніторинг погашення заборгованості із заробітної плати

07:25, 20 вересня 2022
Серед іншого, Міністерство юстиції повинно запровадити спеціальний моніторинг погашення заборгованості із зарплати підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, стосовно яких відкрито провадження у справі про банкрутство.
Кабмін наказав провести спецмоніторинг погашення заборгованості із заробітної плати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін постановою від 16 вересня 2022 р. №1037 запровадив проведення спеціального моніторингу погашення підприємствами, установами і організаціями заборгованості із заробітної плати.

Так, з метою своєчасного виявлення негативних тенденцій та забезпечення оперативного прийняття управлінських рішень з питань погашення підприємствами, установами і організаціями заборгованості із заробітної плати Кабінет Міністрів України постановив забезпечити здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, обласними, Київською міською, районними державними адміністраціями та іншими суб’єктами управління об’єктами державної власності спеціального моніторингу погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях, які належать до сфери їх управління або розміщуються на відповідній території.

На період дії воєнного стану завдання із здійснення моніторингу, встановлені цією постановою, виконання яких покладено на обласні, Київську міську, районні державні адміністрації, виконують відповідні військові адміністрації.

Вказані та інші суб’єкти управління об’єктами державної власності повинні:

  • забезпечити роботу тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утворених ними;
  • визначити на рівні не нижче заступника керівника суб’єкта управління або державного секретаря міністерства голову комісії, який нестиме персональну відповідальність за роботу комісії та стан погашення заборгованості. Під час прийняття рішення щодо преміювання зазначених посадових осіб враховувати результати роботи з погашення заборгованості на підприємствах, в установах і організаціях, які належать до сфери управління відповідного суб’єкта управління;
  • забезпечити подання Державній службі з питань праці інформації про результати моніторингу;
  • забезпечити подання підприємствами, установами і організаціями в електронному вигляді інформації про заборгованість із заробітної плати підприємств, установ і організацій через персональний кабінет користувача на порталі електронних сервісів Міністерства економіки, а також здійснення контролю за своєчасністю та достовірністю її подання.

Міністерство юстиції повинно запровадити спеціальний моніторинг погашення заборгованості із заробітної плати підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності, стосовно яких відкрито провадження у справі про банкрутство, та подавати інформацію про результати такого моніторингу Державній службі з питань праці.

Державна служба статистики - подавати Державній службі з питань праці інформацію про заборгованість із виплати заробітної плати підприємств, установ і організацій усіх форм власності.

Державна служба з питань праці, в свою чергу, має забезпечити узагальнення інформації.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду