Україна надасть гуманітарну допомогу Сомалі та Ефіопії на 420 млн грн: рішення Кабміну

07:40, 20 вересня 2022
Уряд України прийняв рішення надати гуманітарну допомогу Ефіопії та Сомалі, для цього МВС виділять 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці.
Україна надасть гуманітарну допомогу Сомалі та Ефіопії на 420 млн грн: рішення Кабміну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Постановою від 16 вересня 2022 р. №1040 Кабмін вирішив надати гуманітарну допомогу Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія та Федеративній Республіці Сомалі.

«Відповідно до статті 10 Закону України “Про гуманітарну допомогу» виділити Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 420 млн гривень для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) в кількості до 50 000 метричних тонн з метою надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія та Федеративній Республіці Сомалі.

Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», - зазначається у постанові.

МЗС доручено узгодити з ООН та компетентними органами Ефіопії та Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн за рахунок коштів міжнародних організацій.

Надання гуманітарної допомоги здійснять за рахунок зерна пшениці, що перебуває у власності акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Також доручено:

ДСНС здійснити відшкодування акціонерному товариству “Державна продовольчо-зернова корпорація України” вартості зерна на умовах поставки FOB за середньоринковою ціною, яка склалася на ринку України, на умовах FOB до глибоководних портів Чорного моря, з урахуванням податку на додану вартість станом на дату набрання чинності цією постановою та передачу гуманітарної допомоги.

Державній казначейській службі здійснити відкриття асигнувань та платежі за видатками резервного фонду державного бюджету, передбаченими в пункті 1 цієї постанови, у першочерговому порядку.

МВС у 10-денний строк після виконання умов поставки FOB подати Міністерству економіки, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів.

Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів за результатами зазначеного звіту подати проект рішення КМУ щодо додаткового виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для відшкодування повної вартості зерна.

Державній митній службі забезпечити оперативне митне оформлення, а Адміністрації Державної прикордонної служби — першочергове здійснення контролю під час перетинання вантажем гуманітарної допомоги державного кордону.

Постанова набере чинності з дня набрання чинності рішенням Президента України про надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді