Кабмін скоротив перелік поважних причин неприбуття до військкомату

11:35, 4 жовтня 2022
Більше не є поважними причинами неприбуття до військкомату складання державних іспитів чи надзвичайна ситуація.
Кабмін скоротив перелік поважних причин неприбуття до військкомату
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів скоротив перелік поважних причин неприбуття до військомату військовозобов’язаних та поширив його дію на резервістів. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1108 від 30 вересня.

Вказаною постановою встановлено, що поважними причинами неприбуття чи несвоєчасного прибуття військовозобов’язаного чи резервіста для призову на збори в пункт і в строк, установлені керівником відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (Центрального управління або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), які підтверджені відповідними документами (довідками), визнаються:

“хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які проживають разом із військовозобов’язаним чи резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншими близькими родичами;

здійснення стосовно військовозобов’язаного чи резервіста кримінального провадження, а також застосування до нього адміністративного стягнення або кримінального покарання, яке робить неможливим його прибуття;”.

До цього рішення уряду до переліку поважних причин неприбуття до військомату також входили: потрапляння під вплив надзвичайної ситуації,  яка виникла під  час призову на збори і стала перешкодою своєчасному прибуттю, та складання державних іспитів у вищих навчальних закладах.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким спрощується доступ військкоматів до інформації про авто, які можуть бути залучені для ЗСУ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном