Кабмін зберіг тарифи на електроенегію для населення до березня 2023 року

14:47, 31 жовтня 2022
Урядовці продовжили строк дії постанови, яка передбачає механізм здешевлення електроенергії для населення та збереження її вартості для побутових споживачів на рівні 1,44-1,68 грн/кВт.
Кабмін зберіг тарифи на електроенегію для населення до березня 2023 року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зберіг тарифи на електроенергію для населення на нинішньому рівні до кінця березня 2023 року. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1206.

Вказаною постановою внесено зміни до постанови уряду №483 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії" та продовжено строк її дії до березня 2023 року. Документ передбачає механізм забезпечення збереження нинішніх тарифів на електрику для населення.

Таким чином, тариф на електроенергію для населення і надалі становитиме 1,4 грн/кВт за умови споживання до 250 кіловат і 1,68 грн/кВт - в разі споживання електрики понад цей обсяг.

Крім цього, як зазначили у Міністерстві енергетики, ухваленою постановою електроенергія за пільговим тарифом відпускатиметься також для споживання на аварійне та евакуаційне освітлення, протипожежні та вентиляційні системи, димовидалення та кондиціювання, системи сигналізації та авіаційні маяки. У такому разі тариф становитиме 1,68 грн/кВт-год.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, у липні Кабмін ухвалив рішення, яким зобов’язав експортерів електроенергії субсидіювати її вартість для населення на час воєнного стану.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області