Кабмін припинив дію угоди з РФ про співробітництво в галузі конкуренції

14:33, 31 жовтня 2022
Документ передбачав забезпечення умов для ефективного функціонування товарних ринків України та РФ та створення механізму взаємодії, спрямованого на недопущення та припинення дій, які чинять негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках.
Кабмін припинив дію угоди з РФ про співробітництво в галузі конкуренції
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів припинив дію договору між Україною та РФ про співробітництво в галузі конкуренції. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1209 від 28 жовтня.

“У зв’язку з докорінною зміною обставин припинити дію Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в галузі розвитку конкуренції, вчиненого 13 липня 2000 р. у м. Києві”, - зазначається у постанові.

Міністерству закордонних справ урядовці доручили повідомити в установленому порядку Уряду Російської Федерації про припинення дії Договору (про співробітництво в галузі конкуренції).

Угоду країни  підписали 13 липня 2000 року. Документ передбачав забезпечення умов для ефективного функціонування товарних ринків України та РФ та створення механізму взаємодії, спрямованого на недопущення та припинення дій, які чинять негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках.

Також угодою забезпечувалось вирішення питань гармонізації законодавств України та Росії у галузі конкуренції та спільний розгляд дій, які чинять негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках країн.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Росія оголосила про припинення участі у “зерновій угоді”. Попри це було анонсовано прохід 14 кораблів “зерновим коридором”.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду