Держбюджет 2023 підписано: яким може бути курс долара та зарплати

08:11, 24 листопада 2022
За прогнозами уряду, середня зарплата перевищить 18 тисяч гривень, а національна валюта до кінця року може здешевшати до майже 46 грн/дол.
Держбюджет 2023 підписано: яким може бути курс долара та зарплати
Зображення від jcomp на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №8000 "Про державний бюджет на 2023 рік", який, серед іншого, передбачає, що до кінця наступного року курс гривні до долара знизиться до 45,8 грн/дол.

У порівнянні з вереснем урядовці покращили курсовий прогноз щодо гривні. Зокрема, якщо на момент внесення держкошторису очікуваний курс гривні до "зеленого" на кінець 2023 року становив 50 грн/дол, то у підписаному законі - 45,8 грн/дол. Середньорічний же курс гривні до долара прогнозується і надалі на рівні 42,2 грн/дол.

Середньомісячна зарплата наступного року номінально (без урахування інфляції) зросте до 18261 гривні, або на трохи більше ніж 30% проти 32% у попередньому урядовому прогнозі. Це пов’язано з більш повільним відновленням економіки, ніж очікувалося.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, підписаним законом про державний бюджет на 2023 рік, серед іншого, передбачається замороження соціальних стандартів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва