Кабмін пропонує Раді припинити дію угоди про безвізові поїздки жителів прикордонних районів України та РФ

16:10, 5 грудня 2022
Урядовці подали до парламенту законопроєкт про припинення дії угоди про безвізові поїздки мешканців прикордонних районів України та РФ.
Кабмін пропонує Раді припинити дію угоди про безвізові поїздки жителів прикордонних районів України та РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді схвалити законопроєкт про припинення дію угоду про спрощений перетин кордону з РФ мешканцями прикордонних населених пунктів.  Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №1087 від 2 грудня

Розпорядження передбачає подання  до Верховної Ради України проєкту  Закону України “Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації” з метою припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, вчиненої 18 жовтня 2011 р. у м. Донецьку та ратифікованої у лютому 2012.

Вказана угода передбачає спрощений перетин кордону між Україною та РФ для українців та росіян, що проживають у прикордонних регіонах. Для того, щоб перетнути кордон громадянам держав-підписантів, відповідно до документу потрібен лише паспорт та наявність в ньому відмітки про проживання у прикордонному регіоні

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 17 червня стало відомо про початок процедури впровадження візового режиму між Україною та РФ. Візовий режим запроваджено 1 липня.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді