Нацрада перевірить фільми на наявність пропаганди агресії РФ - законопроєкт

07:30, 13 грудня 2022
Нацраді з питань телебачення та радіомовлення пропонується доручити перевірити фільми, які отримали прокатні посвідчення, на наявність пропаганди РФ протягом 6 місяців з дня набрання законопроєктом про медіа чинності.
Нацрада перевірить фільми на наявність пропаганди агресії РФ - законопроєкт
Зображення від ArtPhoto_studio на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати мають намір доручити Національній раді з питань телебачення та радіомовлення перевірити фільми, які демонструють у кінотеатрах на предмет пропаганди агресії РФ. Це передбачено поправкою до законопроєкту про медіа, яку підтримав парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Згідно з проєктом Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення має “упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом здійснити перевірку фільмів, на які видано прокатні посвідчення, на предмет наявності в них пропаганди російського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України”.

У свою чергу Держкіно в разі підтримки депутатами законопроєкту “Про медіа” також має упродовж півроку перевірити фільми “на які видано прокатні посвідчення, на предмет наявності в них пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України”.

Крім цього депутати, серед іншого, хочуть доручити Кабінету міністрів розробити, затвердити та забезпечити функціонування механізму надання державними органами впродовж п’яти робочих днів на запит суб’єктів у сфері медіа інформації щодо громадянства (у тому числі у будь-який період після 1991 року) співака (співачки) з метою забезпечення виконання вимог частини другої статті 15  Закону України “Про культуру”(заборона розповсюдження пісень на українських теле і радіоканалах громадян країни-окупанта за вийнятком включених до переліку осіб, які засудили агресію РФ).

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти 7 діячів УПЦ МП.

Автор: Ярослав Конощук

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду