Обвинувачення за понад 3 місяці не змогло «зламати» телефон підозрюваного у підкупі екснардепа Микитася, суддя порадила звернутися до «умельців на Кардачах»

13:49, 3 березня 2023
Сторона обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням в хабарництві екснардепа Максима Микитася не змогла подолати систему логічного захисту мобільного телефона, який йому належить для отримання доказів по справі.
Обвинувачення за понад 3 місяці не змогло «зламати» телефон підозрюваного у підкупі екснардепа Микитася, суддя порадила звернутися до «умельців на Кардачах»
Фото: hromadske.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сторона обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням у спробі підкупу мера Дніпра екснардепом Максимом Микитасем не змогла подолати систему логічного захисту мобільного телефона, який  належить обвинуваченому для отримання доказів по справі.

Під час сьогоднішнього судового засідання на запитання члена суддівської колегії, судді Віри Михайленко прокурор підтвердив, що телефон Микитася знаходиться на експертизі вже понад 3 місяці «з метою подолання системи логічного захисту і, якщо можливо, надання інформації стосовно того, що там знаходяться».

Щодо перспектив подолання системи логічного захисту, прокурор зазначив, що йому важко прогнозувати, коли це станеться.

«Відповіді від експерта, що це неможливо нам не надходило», - підкреслив прокурор

Зі свого боку, один з захисників Микитася зазначив, що логічний захисту телефону екснардепа подолати неможливо.

«Ваша честь там від шостого(Iphone6) не долається…Крім цього методики подолання логічного захисту немає…Тобто всі речі відбуваються поза правовим», - зазначив захисник

Зі свого боку член судівської колегії суддя Віра Михайленко жартома порадила прокурору звернутися за допомогою до «умельців на Кардачах де можуть поламати і 7-й і 12-й»

У свою чергу захисники Микитася запропонували передати їм телефон для копіювання інформації аби потенційними доказами могли скористатися усі сторони провадження. Прокурор пристав на це, за умови, якщо копіювання буде здійснено представниками обвинувачення, що відкинув захист.

18 жовтня пресслужба НАБУ повідомила, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили колишнього народного депутата та ексголови державної компанії "УкрБуд" Максима Микитася, який вже є фігурантом низки розслідувань, у спробі підкупу за 22 мільйони євро мера Дніпра Бориса Філатова.

За словами Філатова, Микитась схиляв його до ухвалення рішень в його інтересах. Зокрема, передачі підконтрольній Микитасю будівельній компанії підряду по будівництву метрополітену. "Як я зрозумів, у разі мого сприяння Микитасю, він пропонує надати мені винагороду", — розповів Філатов.

Вищий антикорупційний суд 20 жовтня, обрав запобіжний захід екснардепу та ексголові державної компанії "УкрБуд" Максиму Микитасю, якого підозрюють у спробі підкупу мера Дніпра.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», народний депутат з фракції «Слуга народу» Анна Колісник не з’явилася на засідання у справі за підозрою у недекларуванні. Справу проти неї ймовірно закриють через строк давності притягнення до кримінальної відповідальності, який настане 17 березня.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду