ВАКС виправдав нардепа від «Слуги народу» Юрія Камельчука

10:19, 16 березня 2023
Вищий антикорупційний суд визнав невинуватим у недекларуванні квартири нардепа від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука.
ВАКС виправдав нардепа від «Слуги народу» Юрія Камельчука
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд виправдав обвинуваченого у недекларуванні квартири народного депутата від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука. Відповідне рішення оголосила головуюча суддя Віра Михайленко.

«Камельчука Юрія Олександровича визнати невинуватим у вчинені кримінального правопрушення передбаченого частиною першою статті 366-2 Кримінального кодексу та виправдати його у зв’язку з недоведеністю у його діях кримінального правопорушення», - зазначила суддя.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Камельчук підозрюється у недекларуванні орендованої квартири. 10 січня НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ).

Слідство встановило, що Камельчук був зобов'язаний, але не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську (центральний район Києва), яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019.

Вартість квартири становить понад 3,6 млн гривень.

Також Камельчуку закидають непогашений кредит перед «Приватбанком».

Під час минулого судового засідання прокурор попросив Вищий антикорупційний суд оштрафувати Камельчука на 51 тисячу гривень та позбавити на строк до 3 років права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням функції держави.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки