Кабмін ухвалив постанову для фінансування медкомісій військовозобов’язаних

18:40, 23 квітня 2023
Згідно з рішенням уряду медкомісії для військовозобов’язаних будуть безкоштовними, але запланована середньомісячна кількість медичних оглядів не може перевищувати 150 на місяць.
Кабмін ухвалив постанову для фінансування медкомісій військовозобов’язаних
Фото: zaxid.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Медкомісії для військовозобов’язаних під час мобілізації будуть безкоштовними. Це передбачено постановою уряду №343 від 18 квітня, яким встановлюються правові підстави для фінансування медкомісій.

Вказана постанова передбачає запровадження нового пакету послуг в межах програми медичних гарантій для медиків військово-лікарських комісій.

Згідно з документом Національна служба здоров’я укладає договори за пакетом медичних послуг “Медичний» огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки” із закладами охорони здоров’я комунальної форми власності, які визначені Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями (військовими адміністраціями).

Тариф на медичні послуги з медичного огляду осіб, що визначені специфікаціями, визначається як ставка за медичну послугу, яка становить 883 гривні за один медичний огляд. Тобто документом передбачається фінансування проведення медкомісій для військовозобов’язаних у поліклініках, лікарнях комунальної власності

При цьому, згідно з документом запланована середньомісячна кількість медичних оглядів не може перевищувати 150 на місяць.

Голова комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький уточнив, що особам, які направляються на медкомісію потрібно при собі потрібно мати наступні документи: карту обстеження та медичного огляду, карту медогляду призовника, картку медогляду кандидата на навчання у вищих військово-навчальних закладах, направлення від керівника територіального центру комплектування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає проведення медкомісій у поліклініках.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду