Нові пасажирські вагони та оновлення інфраструктури: Кабмін визначився, на що підуть гроші Дорожнього фонду

08:30, 3 червня 2023
Уряд ухвалив рішення, яким, зокрема передбачив, що кошти Дорожнього фонду спрямовуються на нові пасажирські вагони та оновлення інфраструктури.
Нові пасажирські вагони та оновлення інфраструктури: Кабмін визначився, на що підуть гроші Дорожнього фонду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку спрямування коштів державного Дорожнього фонду та визначив, на які потреби будуть спрямовані кошти фонду у 2023 році. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 2 червня.

Згідно з рішенням уряду, зазначені кошти, зокрема планують спрямувати на нові вагони для перевезення пасажирів, будівництво та реконструкцію  залізничної інфраструктури

Крім цього як виняток, у 2023 році за рахунок коштів фонду планується, зокрема завершення будівництва, реконструкції аеродромної та енергетичної інфраструктури, задіяної y забезпеченні належного функціонування Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Також кошти планується використати на «фінансування заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм». На які саме заходи планують витратити гроші урядовці у рішенні уряду не уточнюється.

Гроші фонду також планується спрямувати на функціонування і розвитку внутрішніх водних шляхів та інфраструктури внутрішнього водного транспорту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає, що кошти Дорожнього фонду будуть витрачати на утримання та модернізацію пунктів пропуску. Документ вже підписав і Президент України Володимир Зеленський.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва