Кошти Дорожнього фонду будуть витрачати на утримання та модернізацію пунктів пропуску - закон

13:42, 11 травня 2023
Верховна Рада ухвалила зміни до бюджетного кодексу, якими, зокрема дозволено використовувати гроші дорожнього фонду на розвиток облаштування пунктів пропуску для автомобільного сполучення. Закон набув чинності 6 травня.
Кошти Дорожнього фонду будуть витрачати на утримання та модернізацію пунктів пропуску - закон
Джерело фото: 1.zt.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кошти Державного дорожнього фонду можна буде використовувати на розвиток та утримання автомобільних пунктів пропуску через державний кордон. Це передбачено ухваленим парламентом та підписаним Президентом України Володимиром Зеленським законом про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо використання коштів з рахунків на підтримку України.

Зазначеним законом внесено зміни до статті 24-2 бюджетного кодексу (Державній дорожній фонд) та визначено, що кошти фонду будуть використовуватися окрім, зокрема  "фінансового забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування державного значення" ще і на "розвиток, будівництво, ремонту, облаштування, модернізацію та утримання пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення". Отже кошти фонду можна буде використовувати і на утримання та модернізацію пунктів пропуску.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у 2022 році депутати обмежили використання дорожнього фонду на дороги. Було встановлено, що кошти фонду використовуються виключно на потреби оборони. Водночас у вересні минулого року парламентарі дозволили використовувати кошти фонду на дороги, однак визначили, що пріоритетом у використанні фінансів буде армія. Однак зазначене обмеження діяло до кінця 2022 року.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду