Комітет ВР погодив виділення 1,5 мільярда гривень на будівництво водогонів у зв’язку з підривом РФ Каховської ГЕС

13:14, 8 червня 2023
Бюджетний комітет парламенту погодив рішення Уряду про виділення 1,5 мільярди гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії для будівництва низки магістральних водогонів у зв’язку з підривом РФ Каховської ГЕС.
Комітет ВР погодив виділення 1,5 мільярда гривень на будівництво водогонів у зв’язку з підривом РФ Каховської ГЕС
Джерело фото: МВС України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 8 червня 2023 року погодив виділення з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії 1,5 млрд гривень для будівництва низки магістральних водогонів у зв’язку з підривом РФ Каховської ГЕС.

Про це повідомила голова комітету Роксолана Підласа.

За її словами, нові лінії будуть прокладені по напрямках: Карачунівське водосховище - Кривий Ріг - Південне водосховище, Марганець - Нікополь, Хортиця - Томаківка. Загальна протяжність водогонів складе 87 км.

«За оцінками експертів, через черговий терористичний акт росіян, кризу питної та технічної води відчують на собі щонайменше чотири області та Крим. Найбільше через підрив Каховської гідроелектростанції постраждає Дніпропетровська область. Масштаби трагедії просто катастрофічні, тому ми маємо діяти швидко», - заявила Підласа.

Проект з будівництва водогонів буде реалізовувати Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, як головний розпорядник коштів державного бюджету.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік», рішення Уряду про виділення коштів зі спеціального Фонду ліквідації наслідків збройної агресії набувають чинності після погодження Комітетом з питань бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», російські окупанти 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Спад рівня води у Херсонській області, що зростає в наслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, очікується після 20-х чисел червня.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду