Прокурорам у районах бойових дій можуть встановити надбавку до 50% окладу: Андрій Костін звернувся до Ради із законопроектом

08:09, 13 червня 2023
Генпрокурор Андрій Костін звернувся до Верховної Ради із законопроектом про встановлення надбавки прокурорам за безпосереднє проведення або участь у проведенні слідчих чи інших процесуальних дій у кримінальних провадженнях у районах ведення воєнних дій у розмірі до 50 відсотків посадового окладу.
Прокурорам у районах бойових дій можуть встановити надбавку до 50% окладу: Андрій Костін звернувся до Ради із законопроектом
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор Андрій Костін надіслав до Верховної Ради розроблений в Офісі Генпрокурора законопроект , яким пропонується передбачити надбавку до 50 відсотків посадового окладу певним категоріям прокурорів. Відповідний законопроект 12 червня зареєстровано у Раді за 9380.

Як вказує Андрій Костін, «на відміну від працівників інших правоохоронних органів, прокурори позбавлені належного захисту з боку держави у разі отримання інвалідності, каліцтва чи смерті».

Змінами до Закону України «Про прокуратуру» пропонується:

- встановити надбавку прокурорам за безпосереднє проведення або участь у проведенні слідчих чи інших процесуальних дій у кримінальних провадженнях у районах ведення воєнних (бойових) дій у розмірі до 50 відсотків посадового окладу;

- визначити право на виплату одноразової грошової допомоги прокурору у разі загибелі (смерті), інвалідності, а так само часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності прокурора, у разі якщо інвалідність, смерть настала у зв’язку із здійсненням повноважень у кримінальному провадженні у районі ведення воєнних (бойових) дій.

Перехідними та прикінцевими положеннями пропонується передбачити, що одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності, а так само часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності прокурора призначається та виплачується також, якщо загибель (смерть) інвалідність, часткова втрата працездатності без встановлення інвалідності прокурора настали до набрання чинності цим Законом, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Нижче наводимо подання Андрія Костіна.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва