ВАКС необхідно пришвидшити темпи винесення вироків – НАБУ

08:31, 17 серпня 2023
У НАБУ вважають ВАКС складовою «системі протистояння топ-корупції».
ВАКС необхідно пришвидшити темпи винесення вироків – НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національному антикорупційному бюро не зовсім задоволені темпами розгляду кримінальних справ у Вищому антикорупційному суді.

У Звіті щодо діяльності НАБУ та САП у першому півріччі 2023 року, необхідність «пришвидшити темпи винесення вироків» вказана у переліку «зовнішніх викликів» для ефективної діяльності НАБУ.

«Потрібно посилити ресурсну спроможність САП та ВАКС, які разом з НАБУ складають стійку систему протистояння топ-корупції. Є очевидна потреба пришвидшити темпи винесення вироків. Адже станом на зараз, у суді є справи, по яких вже 3 роки не можуть розпочатися слухання. Це створює неабиякий ризик уникнення відповідальності особами, яких обвинувачують у скоєнні корупційних злочинів», - зазначено у звіті НАБУ та САП.

Зазначимо, що в серпні у ВАКС повідомили про необхідність збільшення штату суддів ВАКС та АП ВАКС на 24 судді у зв’язку з поступово зростаючим навантаженням на суддів.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України