Що потрібно пам'ятати під час продажу нерухомості, — рекомендації адвоката

11:01, 8 червня 2017
Адвокат розповів про те, як формуються податки на продаж нерухомості.
Що потрібно пам'ятати під час продажу нерухомості, — рекомендації адвоката
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2017 році на законодавчому рівні в питаннях оподаткування операцій з продажу фізичними особами власного нерухомого майна не відбулося ніяких змін. Податковим кодексом, як і раніше, передбачено, що в разі реалізації нерухомості, яка знаходиться у власності понад три роки поспіль, такий продаж здійснюється не частіше одного разу протягом календарного року, фізична особа звільняється від податку на доходи, отримані від такої операції, і сплаті підлягає лише 1,5% військового збору від оціночної вартості нерухомого майна.

У разі, якщо реалізація нерухомості здійснюється частіше, ніж один раз на рік, або ж таке майно перебуває у власності фізичної особи менше трьох років поспіль, то законодавством встановлено розмір ставки податку від продажу на рівні 5%. Крім цього, як і в першому випадку, сплаті підлягає 1,5% військового збору.

У той же час особам, які здійснюють реалізацію нерухомості більше трьох разів протягом календарного року, слід звернути увагу на те, що останнім часом податкові органи вважають такі операції підприємницькою діяльністю. Тобто людині в даному випадку потрібно реєструватися в якості фізичної особи-підприємця та, власне, декларувати свої витрати, понесені на придбання такого нерухомого майна, а також сплачувати податок з доходів, передбачений Податковим кодексом. Станом на 1 січня 2017 року він становить 18%.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області