13 суддів рекомендовані до призначення безстроково

12:50, 1 серпня 2017
Вища рада правосуддя внесла подання про безстрокове призначення 13 суддів.
13 суддів рекомендовані до призначення безстроково
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 1 серпня внесла подання Президенту на призначення безстроково 13 суддів, у яких раніше закінчився п'ятирічний термін повноважень.

Розгляд кандидатур ще трьох суддів, а саме судді Самарського райсуду Дніпропетровської області Наталії Мірошниченко, судді Шевченківського райсуду Києва Наталії Пономаренко, судді Макарівського райсуду Київської області Олексія Тандира було вирішено відкласти.

Зокрема, до Наталії Мірошниченко та Олексія Тандира виникли питання у зв'язку з скаргами на них. А до Наталії Пономаренко виникло питання в зв'язку з її рішенням про позбавлення водійських прав учасника автопробігу в «Межигір'ї» в грудні 2013 року.

 

(Сергій Зінченко)

 

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів раніше побачила в рішенні судді численні порушення і направила матеріали щодо судді в ВККС, де дисциплінарна справа щодо Наталії Пономаренко була закрита в зв'язку з закінченням строків для притягнення судді до відповідальності.

Також Вища рада правосуддя сьогодні відмовилася внести подання про призначення безстроково судді Солом'янського райсуду Сергія Зінченка. 23 січня 2014 року він заарештував на два місяці Віталія Ахрамєєва, якого тодішня міліція підозрювала в участі в масових заворушеннях на вулиці Грушевського.

Пізніше, Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила порушення в діях судді і направила матеріали в ВККС. Втім, в результаті дисциплінарну справу щодо судді було закрито, оскільки закінчилися терміни для притягнення судді до відповідальності. А 26 січня 2017 року Сергій Зінченко був затриманий за підозрою в незаконному отриманні $22 тис.

Судді було висунуто обвинувачення в шахрайстві і заволодінні чужим майном. 29 січня 2017 року Галицький райсуд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Як зазначила член Вищої ради правосуддя Ірина Мамонтова, призначення Сергія Зінченка на посаду судді безстроково може привести до дискредитації судової влади в очах суспільства.

 

(Сергій Марцинкевич)

 

Нагадаємо, 31 липня Друга Дисциплінарна палата ВРП відкрила щодо п'яти суддів дисциплінарні провадження.

Автор:
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва