Дисциплінарна палата закрила справу судді, який позбавив прав учасника пробігу в «Межигір'ї»

11:31, 5 жовтня 2017
Справа Сергія Журби закрита у зв'язку із закінченням строків притягнення до відповідальності.
Дисциплінарна палата закрила справу судді, який позбавив прав учасника пробігу в «Межигір'ї»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 5 жовтня відмовилася притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Апеляційного суду Київської області Сергія Журбу.

7 лютого 2014 року Суддя залишив в силі рішення Васильківського міськрайонного суду Київської області від 13 січня 2014 року, за вироком якого автовласник був позбавлений водійських прав терміном на шість місяців. ДАІ, що діяла у той час, звинувачувала водія у відмові зупинитися на вимогу інспектора під час автопробігу в «Межигір'ї» 29 грудня 2013 року.

Сергій Журба

Відзначимо, що суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Віктор Степаненко був звільнений 29 вересня 2016 року Верховною Радою якраз за ряд рішень про позбавлення водійських прав учасників автопробігу в «Межигір'ї».

Як зазначив сьогодні доповідач, член Ради правосуддя Микола Гусак, рішення Сергія Журби містить ряд процесуальних порушень.

Зокрема суддя не звернув уваги, що протокол ДАІ було складено інспекторами тільки через тиждень після правопорушення, хоча згідно з відомчою інструкцією порушник правил дорожнього руху повинен був бути затриманий на місці злочину. При цьому в своїй декларації доброчесності суддя не вказав, що виносив рішення щодо учасників масових акцій протесту 2013-2014 років.

У відповідь Сергій Журба заявив, що позбавлений прав водій в суді стверджував, що він не є учасником акцій протесту. Що стосується складеного після тривалої перерви протоколу ДАІ, суддя повідомив, що, за інформацією інспекторів ДАІ, у них 29 грудня 2013 року був наказ не залишати пост.

Втім, Микола Гусак в результаті зробив висновок, що дисциплінарна справа судді підлягає закриттю у зв'язку із закінченням строків для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності. Таким чином, Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення закрити дисциплінарну справу Сергія Журби, хоча і з констатацією дисциплінарного порушення.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді