Харківські судді поскаржилися на поведінку активістів і бездіяльність поліції

13:46, 31 жовтня 2017
Громадські борці за чистоту навколишнього середовища спробували донести суддям свою позицію за допомогою нецензурної лексики.
Харківські судді поскаржилися на поведінку активістів і бездіяльність поліції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До Вищої ради правосуддя і Генеральної прокуратури України звернулися три судді Харківського апеляційного адміністративного суду — І. Чалий, Я. Пьянова і В. Зеленський, які повідомили про зрив судового засідання громадськими активістами, тиск на суд і втручання в діяльність колегії суддів при розгляді конкретної справи. Вони також відзначили бездіяльність поліції щодо забезпечення охорони суддів під час засідання.

У провадженні Харківського апеляційного адміністративного суду знаходиться справа, порушена за позовом ПАТ «Харківський коксовий завод», про визнання незаконними дії Державної екологічної інспекції в Харківській області за участю Харківської місцевої прокуратури №2 і скасування розпорядження.

Розгляд зазначеної справи колегією суддів, до якої увійшли І. Чалий, Я. Пьянова і В. Зеленський, було призначено на 9.00 ранку 19 жовтня нинішнього року. Однак провести засідання не вдалося, оскільки в приміщенні суду біля кабінету суддів почалися заворушення.

«Присутні в коридорі невідомі особи почали нецензурно висловлюватися на адресу суддів, вести себе зухвало і агресивно», — пишуть у своєму повідомленні судді.

Більш того, під час цього інциденту один громадянин дозволив собі кілька разів вдарити по руках секретаря судового засідання. Остання викликала поліцію і зафіксувала цей факт.

З метою забезпечення громадського порядку та особистої охорони суддів розгляд справи перенесли на інший час. Втім, з невідомих причин охорону з боку поліції так і не було забезпечено.

В результаті судове засідання знову не дали провести. Громадські активісти продовжували ображати головуючого у справі, вимагаючи винесення необхідного їм рішення.

Харківські судді просять ВРП і ГПУ розглянути їх повідомлення і відповідним чином відреагувати.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Київського окружного адміністративного суду Віталія Щавинського про втручання в його діяльність по здійсненню правосуддя. Бажання громадської організації бути присутніми на судових засіданнях суддя розцінив як втручання у здійснення правосуддя.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду