КАС ВС розглядає справи про заборону політичних партій

17:44, 11 серпня 2022
КАС ВС почав перегляд справи, у якій Міністерство юстиції просить суд заборонити діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».
КАС ВС розглядає справи про заборону політичних партій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

11 серпня 2022 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду почав перегляд в апеляційному порядку справи № П/857/8/22 (адміністративне провадження № А/990/12/22), у якій Міністерство юстиції України просить суд заборонити діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Про це повідомляє Верховний Суд.

Політична партія в апеляційній скарзі, яку подав співголова цієї партії, просить скасувати рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду, який задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції України: вирішив заборонити діяльність політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» і передати майно, кошти та інші активи цієї партії і її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

У ході судового засідання надали пояснення сторони у справі – представники політичної партії ОПЗЖ, Міністерства юстиції України і Служби безпеки України (третя особа на стороні позивача).

Розгляд справи буде продовжено 15 вересня 2022 року о 14:00.

Також сьогодні КАС ВС продовжив розглядати справу № П/857/7/22 (адміністративне провадження № А/990/11/22) за апеляційною скаргою політичної партії «Союз Лівих Сил» на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду, який задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції України про заборону діяльності цієї політичної партії та передачу майна, коштів та інших активів цієї партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень у власність держави.

Колегія суддів заслухала пояснення позивача у справі.

Наступне судове засідання відбудеться 29 вересня 2022 року о 14:00.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки