Керувала авто без посвідчення водія: на Хмельниччині суд притягнув до відповідальності неповнолітню дівчину за двома статтями КУпАП

16:22, 28 квітня 2023
У судовому засіданні дівчина розповіла, що сіла за кермо, бо хотіла навчитися керувати автомобілем і погодилася, що перед тим вживала алкоголь.
Керувала авто без посвідчення водія: на Хмельниччині суд притягнув до відповідальності неповнолітню дівчину за двома статтями КУпАП
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Новоушицький районний суд визнав 16-річну жительку Кам’янець-Подільського району винною у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння, будучи особою, яка не має права керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП, ч. 2 ст. 126 КУпАП) і наклав на неї стягнення у виді 17 000 гривень штрафу.

Про це розповіли у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду.

«Санкція частини першої статті 130 КУпАП передбачає накладення стягнення на водіїв у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, а на інших осіб – лише накладення штрафу. Враховуючи, що [вона] посвідчення водія не отримувала, відсутні підстави для позбавлення  її  права керування транспортним засобом», – зауважив суд.

У суді розповіли, що патрульні зупинили неповнолітню водійку, що була за кермом автомобіля «ВАЗ», 14 березня на польовій дорозі у Новоушицькій селищній ТГ. Помітивши у неї ознаки алкогольного сп’яніння, поліцейські запропонували їй пройти тест на тверезість. Результат Драгера – 0,81 проміле.

Дівчина також не змогла пред’явити посвідчення водія, позаяк ніколи його не отримувала.

У судовому засіданні вона розповіла, що сіла за кермо, бо хотіла навчитися керувати автомобілем. І погодилася, що перед тим вживала алкоголь.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду