Людям з інвалідністю стало простіше оформити документи для перетину кордону

23:05, 15 липня 2022
Формувати довідку щодо наявної інформації про осіб з інвалідністю органам соціального захисту населення стало швидше та зручніше.
Людям з інвалідністю стало простіше оформити документи для перетину кордону
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна нагадала, що дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) продовжується, та повідомила, що відтепер система забезпечує можливість формувати довідку щодо наявної інформації про осіб з інвалідністю органам соціального захисту населення швидше та зручніше. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Розробка ЄІССС активно триває. Команда Мінсоцполітики адаптувала план реалізації проекту, враховуючи обставини, які склались у зв’язку із збройною широкомасштабною агресією росії та пов’язані із цим труднощі щодо оформлення людьми з інвалідністю відповідних документів для перетинання державного кордону України. Мінсоцполітики забезпечено реалізацію у програмному забезпечені ЄІССС функціоналу, який надає можливість органам соціального захисту населення формувати довідку щодо наявної інформації про осіб з інвалідністю в інформаційних системах соціальної сфери.

Тож, ці довідки можна отримати в управліннях соціального захисту населення, що розташовані на території пропускних та суміжних пунктів перетину державного кордону у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях», - зазначила Лазебна.

Міністр нагадала, що дослідно-промислова експлуатація ЄІССС продовжується та цифровізацію соціальної сфери не зупинити.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду