$11 000 за переправлення військовозобов’язаних через кордон: у Львові викрили групу осіб

23:30, 21 липня 2022
Наразі вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
$11 000 за переправлення військовозобов’язаних через кордон: у Львові викрили групу осіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано двох мешканців Львова за фактом організації та сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомляє пресслужба відомства.

«За даними слідства, фігуранти, діючи за попередньою змовою, пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через держкордон України на підставі завідомо підроблених офіційних документів, що посвідчують його навчання в Республіці Польща. Свої послуги вони оцінювали у 11 000 доларів США.

Правоохоронці затримали чоловіків в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Операцію з викриття провели прокурори спільно зі слідчими Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва