Затверджено Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором

11:07, 27 липня 2022
Наказом від 22 липня 2022 року встановлено, що за допомогою Єдиної державної електронної системи е-нотаріату з електронним ідентифікатором формуються деякі нотаріальні документи.
Затверджено Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором
Джерело фото: freepic
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції України затвердило Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором.

Як повідомляє Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Львів, Наказом від 22 липня 2022 року встановлено, що за допомогою Єдиної державної електронної системи е-нотаріату з електронним ідентифікатором формуються такі нотаріальні документи:

- довіреність;

- договір оренди транспортних засобів;

- заповіт;

- заява, на якій нотаріусом засвідчується справжність підпису.

«Електронна копія нотаріально посвідченого заповіту з електронним ідентифікатором, завантажена до Єдиної державної електронної системи е-нотаріату, не надається за запитом заінтересованої особи засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг», - сказано у повідомленні.

Наказ застосовується з дати оприлюднення на вебсайті ДП «Національні інформаційні системи» повідомлення про початок функціонування програмного забезпечення, що забезпечує доступ нотаріусів до Єдиної державної електронної системи е-нотаріату.

Також у Західному міжрегіональному управлінні Мін’юсту нагадують, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 1 липня 2022 р. N 745  перевірити оригінальність нотаріально посвідченого документа з електронним ідентифікатором (QR-кодом) в Єдиній державній електронній системі е-нотаріату, а також отримати його електронну копію можна буде онлайн за допомогою мобільного застосунку Дія.

Формувати нотаріальний документ з QR-кодом може нотаріус, який відповідно до законодавства отримав доступ до Системи е-нотаріату.

Раніше ми писали, що Кабмін оприлюднив постанову стосовно електронної системи е-нотаріату.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді