На Сумщині священнослужитель забезпечував окупантів продуктами та транспортом

23:59, 1 серпня 2022
Тепер священнослужителя чекає суд.
На Сумщині священнослужитель забезпечував окупантів продуктами та транспортом
Фото: sumy.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та 29 липня 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно настоятеля церкви в Конотопському районі, який передавав матеріальні ресурси збройним формуванням держави-агресора, а також визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України (ч. 4 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 436-2 КК України), передає офіційний сайт Сумської обласної прокуратури.

«За даними слідства, священнослужитель під час окупації Конотопського району збирав з прихожан продукти харчування, які передавав представникам збройних формувань країни-агресора. Більш того, він надав російським військовим у користування власний автомобіль для переміщення територією села.

Разом з тим, священнослужитель у приватних повідомленнях та під час особистого спілкування з односельцями, у тому числі в будівлі храму, заперечував факт того, що збройні сили російської федерації здійснюють обстріли цивільної інфраструктури на території України. При цьому чоловік ідеалізував окупантів», — йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області