На Запорізькій АЕС дуже високий рівень загрози: МВС готується до будь-яких сценаріїв

12:50, 12 серпня 2022
Відповідні служби України готуються до будь-яких сценаріїв розвитку подій на Запорізькій АЕС, захопленій окупантами.
На Запорізькій АЕС дуже високий рівень загрози: МВС готується до будь-яких сценаріїв
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Запорізькій АЕС дуже високий рівень загрози, Міністерство внутрішніх справ України готується до будь-яких сценаріїв, аж до евакуації населення. Про це повідомив глава МВС Денис Монастирський, передає пресслужба відомства.

«Наразі ми абсолютно відповідально можемо стверджувати, що адекватний контроль за діями Запорізької АЕС відсутній. Сьогодні вона фактично перебуває не просто в руках ворога, а й в руках неосвічених спеціалістів, які дійсно можуть допустити трагедію. Ті українські фахівці, які там залишилися, частково не допускаються до ділянок, де вони мають бути. Як відомо, на території станції сьогодні перебуває військова техніка РФ. Все це оцінюється як найвищий рівень загрози», – зазначив Монастирський.

Він підкреслив, що український уряд уже звернувся до МАГАТЕ, з тим щоб ця організація забезпечила належний контроль за цією атомною електростанцією.

«Говорячи про ситуацію на ЗАЕС, всі ми бачили обстріли, які здійснювали російські війська по енергоблоку. Це жахливо. Нагадаю, що це найбільша атомна електростанція в Європі, яка має шість енергоблоків. І важко навіть собі уявити той масштаб трагедії, який може бути, якщо росіяни і далі там залишаться. Після останніх обстрілів станції ми переконалися, що для них немає жодних стримуючих факторів. Вони готові на будь-які дії, незважаючи на наслідки», – сказав очільник МВС України.

За словами міністра, уже сьогодні МВС разом із ДСНС і Мінрегіоном обговорює різні сценарії, в тому числі й евакуацію населення навколишніх населених пунктів. Кожен ядерний об'єкт має чіткий, жорсткий план дій при виникненні надзвичайної ситуації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва