У Черкаській області викрили підприємця, який впродовж 5 років переказував гроші оборонпрому РФ

21:43, 12 серпня 2022
Викрито низку підприємств росіянина, який впродовж 5 років переказував гроші компаніям, що виконували замовлення для оборонпрому РФ з виготовлення зброї.
У Черкаській області викрили підприємця, який впродовж 5 років переказував гроші оборонпрому РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині правоохоронці викрили низку підприємств росіянина, який впродовж 5 років переказував гроші компаніям, що виконували замовлення для оборонпрому РФ з виготовлення зброї. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції та Офіс Генпрокурора.

«Три українські підприємства, власником яких є громадянин РФ, впродовж 2016-2021 років здійснювали грошові перекази компаніям, які виконували замовлення для оборонпрому РФ з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї», — йдеться у повідомленні.

За інформацією слідства, росіянин, який є одноособовим  власником підприємства із статутним фондом 16,5 млн грн, має частки ще у двох українських підприємствах із статутними фондами на майже 890 тис. грн.

Відкрито кримінальне провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Майно підприємств арештували. Прокуратура вирішує питання щодо передачі арештованого майна Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області