Андрій Єрмак: Україна створює новий формат взаємодії між країнами – «Київську ініціативу»

19:05, 22 серпня 2022
Головне завдання «Київської ініціативи» – координація зусиль із міжнародними партнерами.
Андрій Єрмак: Україна створює новий формат взаємодії між країнами – «Київську ініціативу»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна започаткувала новий формат взаємодії між країнами, який називається «Київська ініціатива». Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Запрацювала «Київська ініціатива». Це новий формат взаємодії, який ми сьогодні започаткували разом із зовнішньополітичними радниками глав держав та урядів Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Він об’єднує наших безпосередніх сусідів і близьких партнерів.

Ми розглядаємо його як майданчик для обговорення спільних безпекових викликів для центрально-східноєвропейського регіону в умовах триваючої російської агресії проти України.

Головне завдання «Київської ініціативи» – посилити  координацію наших країн з питань регіональної безпеки та практичну співпрацю у протидії безпековим загрозам. У фокусі наших дискусій сьогодні були саме питання безпеки.

Ми ознайомили наших партнерів із ситуацією на фронті, обговорили подальшу підтримку зусиль України у протидії агресії рф. Підтримку військову, політичну, гуманітарну і фінансову – щоб  прискорити перемогу України у цій війні.

Обговорили необхідність подальшого посилення санкційного тиску на агресора з тим, щоб позбавити Кремль спроможності продовжувати війну проти України. Очікуємо, що вже ближчим часом на рівні ЄС розпочнеться робота над восьмим пакетом санкцій проти росії.

Наші партнери єдині в тому, що відновлення суверенітету і територіальної цілісності України критично важливе для безпеки регіону і Європи в цілому.

Ми предметно обговорили співпрацю з нашими партнерами на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Сьогоднішня зустріч у колі друзів показала – маємо надійну підтримку, яка нам необхідна для перемоги, встановлення миру та повоєнного відновлення України.

Розраховуємо на подальший плідний діалог у рамках «Київської ініціативи», — зазначив Єрмак.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду