На Черкащині чоловік кинув гранату у поліцейських

07:21, 15 вересня 2022
Чоловіку вже повідомлено про підозру.
На Черкащині чоловік кинув гранату у поліцейських
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Черкаська обласна прокуратура повідомила, що за процесуального керівництва Чигиринського відділу Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактами замаху на вбивство працівників правоохоронних органів та носіння бойових припасів, без передбаченого законом дозволу (ст. 348, ч. 1 ст. 263  КК України).

«За версією слідства  в одному з сіл Чигиринської територіальної громади 47-річний місцевий житель демонстрував присутнім предмети, ззовні схожі на гранати. Побачивши правоохоронців, які прибули на місце події, зловмисник одразу почав погрожувати кинути в них гранату. У подальшому він витягнув кільце із запалу та кинув її під ноги працівникам поліції. Однак граната не вибухнула, постраждалих немає. Під час огляду у зловмисника було вилучено гранату РГД-5 та гранату Ф-1.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі», — повідомили у прокуратурі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області