Реєстр зброї в Україні може запрацювати у жовтні – МВС

17:10, 17 вересня 2022
У інтерв’ю заступник міністра внутрішніх справ підтвердив, що «Реєстр може повноцінно запрацювати вже у кінці жовтня» і громадяни «зможуть бачити у ньому інформацію про себе, розуміти актуальність строків щодо документів, отримувати нові сервіси тощо».
Реєстр зброї в Україні може запрацювати у жовтні – МВС
Джерело фото: В'ячеслав Ратинський / УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко в інтерв’ю «Укрінформу» розповів, що Положення про Єдиний реєстр зброї було затверджене наказом МВС №2 від 10 січня 2022 року, зареєстрованим у Мін’юсті 26 січня 2022 року за № 90/37426.

За словами Бондаренко, Реєстр наразі перебуває в дослідній експлуатації, процедури і процеси, які автоматизує система, тестуються.

«Якщо відповідного закону найближчим часом прийнято не буде, шляхом внесення змін до відомчих підзаконних нормативних актів до кінця жовтня запускаємо Єдиний реєстр зброї у промислову експлуатацію вже з тим набором сервісів, які готові та можливі на цей час», - розповів Ігор Бондаренко.

У інтерв’ю Бондаренко підтвердив, що «Реєстр може повноцінно запрацювати вже у кінці жовтня» і громадяни «зможуть бачити у ньому інформацію про себе, розуміти актуальність строків щодо документів, отримувати нові сервіси тощо».

Також заступник міністра пояснив, що у цьому Реєстрі зберігатиметься інформація про логічний зв’язок громадянина і зброї.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області