СБУ ідентифікувала вже 4 тисячі організаторів псевдореферендумів

13:25, 24 вересня 2022
Серед них – російські силовики, їхні поплічники з утворених окупантами місцевих «МВД» та очільники так званих «територіальних виборчих комісій».
СБУ ідентифікувала вже 4 тисячі організаторів псевдореферендумів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

СБУ встановила понад 4 тисяч осіб, яких Росія планує залучити до псевдореферендуму на окупованих територіях України. Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

В результаті багатоетапних оперативних дій Служба безпеки спільно з Офісом Генерального прокурора встановили особи основних організаторів та учасників підготовки фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України.

Наразі ідентифіковано понад 4 тисячі представників ворожих угруповань, зрадників і колаборантів, яких планують залучити до організації незаконних плебісцитів на території Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Серед них – російські силовики, їх поплічники з утворених окупантами місцевих «мвд» та очільники так званих "територіальних виборчих комісій". 

Згідно з перехопленими документами саме підрозділи Росгвардії та воєнної поліції ЗС РФ мають забезпечувати "охорону" псевдоголосувань. Їм на "допомогу»" направлено колаборантів з окупаційних адміністрацій і приватних охоронних структур, підконтрольних спецслужбам РФ. 

Крім того, Служба безпеки зібрала установчі дані на всіх організаторів незаконної діяльності, встановила місця їх перебування та маршрути руху, а також задокументувала злочинні дії.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за:

ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність),

ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб.

Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти державної безпеки України.

Раніше ми повідомляли, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував анонсований незаконний «референдум» на тимчасово окупованих територіях України.

Також Жозеп Боррель заявив, що ЄС не визнає незаконних референдумів, і попередив РФ про санкції.

У Європарламенті наголосили, що жодні псевдореферендуми не змінять позицію щодо України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді