В Одеську область привезли небезпечний сир та сосиски

07:20, 28 вересня 2022
Виявлено бактерії Listeria monocytogenes у сирі Asiago Pressato та експортованих з Італії сосисках з м'яса птиці Wurstel.
В Одеську область привезли небезпечний сир та сосиски
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одеську область завезли небезпечний сир та сосиски з Італії. Про це повідомляє odesa.consumer.gov.ua. 

Так, фахівцям надійшло повідомлення системи швидкого реагування про виявлення бактерії Listeria monocytogenes у сирі Asiago Pressato та сосисках з м'яса птиці Wurstel, що експортуються з Італії (виробники: Latteria sociale di bolzano vicentino; Agricola Tre valli Soc.Coop. Італія). 

"Попереджаємо про можливість реалізації цієї продукції на території регіону, а також повідомляємо операторів ринку про необхідність вилучити її з обігу та письмово проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області", – сказано у повідомленні. 

Бактерія Listeria monocytogenes – збудник листериозу. Це серйозна харчова інфекція, вона небезпечна для маленьких дітей, вагітних жінок, людей з низьким імунітетом та людей похилого віку. Серед симптомів: нудота та блювання, біль у животі, діарея чи запор, головний біль та постійна лихоманка.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області