Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 12 жовтня

15:02, 12 жовтня 2022
Серед іншого, схвалено проект Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо гранту Франції у сфері оборони та безпеки.
Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 12 жовтня
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 12 жовтня, Кабінет Міністрів провів засідання. Які рішення прийнято, повідомив представник Кабінету Міністрів у Парламенті Тарас Мельничук:

«- Внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Виключено можливість безумовної реєстрації розрахунків коригування, складених постачальником товарів/послуг до податкової накладної, що складена на отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику. Передбачено вимогу щодо зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування платника податку, яким подано для реєстрації податкову накладну/розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, у разі, якщо такий платник відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку. Встановлено обов’язок комісій контролюючих органів приймати рішення про неврахування таблиці даних платника податку у разі: відповідності платника податку критеріям ризиковості; або надходження до контролюючого органу податкової інформації щодо невідповідності відомостей, зазначених в таблиці даних платника податку, видам економічної діяльності відповідно до КВЕД, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або отримуються платником податку, ввозяться на митну територію України.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 19.07.2006 № 999 «Про затвердження Порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями». Передбачено, що кошти, перераховані особами з інвалідністю за отримані легкові автомобілі (7 або 30 відсотків вартості), сплачені членами сімей померлих осіб з інвалідністю за залишені їм легкові автомобілі та від реалізації повернутих (вилучених) органом соціального захисту населення легкових автомобілів до державного бюджету, можуть використовуватися Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю для забезпечення функціонування державних реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, що належать до сфери управління Мінсоцполітики.

- Затверджено Порядок використання коштів з рахунка «Фонд підтримки малого та середнього бізнесу», на який зараховуються внески від фізичних та юридичних осіб приватного права та/або публічного права у національній та іноземній валюті як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки.

- Внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою КМУ від 21.06.2022 № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», в частині визначення механізму надання безповоротної фінансової допомоги суб’єктам господарювання, у тому числі за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету та відкритого у Національному банку рахунка Мінекономіки «Фонд підтримки малого та середнього бізнесу».

- Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансового забезпечення заходів з врегулювання заборгованості, визначених Законом України «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», та проведення відповідних взаєморозрахунків. Затверджено також примірну форму договору про організацію відповідних взаєморозрахунків.

- Внесено зміни до постанови КМУ від 15.09.2021 № 977 «Про затвердження Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах». Перенесено дати врегулювання заборгованості з різниці в тарифах для підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення та встановлено нові періоди щодо розрахунку обсягів заборгованості в тарифах. Доповнено Методику новими додатками, що передбачають форму для розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися релігійним організаціям та іншим споживачам.

Визначено критерії, за яких зменшуватиметься обсяг заборгованості з різниці в тарифах у випадку отримання підприємствами галузі за період утворення заборгованості з різниці в тарифах з державного бюджету трансфертів та фінансової допомоги для фінансування витрат, які безпосередньо пов’язані з операційною (основною) діяльністю суб’єкта господарювання, зокрема витрат, згідно із складовими встановлених тарифів.

- Схвалено проект Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо гранту Франції у сфері оборони та безпеки. Угодою визначено умови гранту, що надається Французькою стороною на користь Української сторони для підтримки придбання Українською стороною техніки або послуг у сфері оборони та безпеки. Максимальна сума гранту становить 100 мільйонів євро».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва