Якщо Уряд чи Нацбанк схилиться до цього рішення, акціонери готові передати акції Альфа-Банку Україна державі, – ЗМІ

12:53, 14 жовтня 2022
«Інтерфакс-Україна» пишет, що у документі, копія якого є у розпорядженні агентства, сказано, що акціонери з повагою віднесуться до рішення державних органів передати контроль над банком державі або іншому акціонеру і не оскаржуватимуть рішення в судах.
Якщо Уряд чи Нацбанк схилиться до цього рішення, акціонери готові передати акції Альфа-Банку Україна державі, – ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Акціонери Альфа-Банку Україна підтверджують свою готовність докапіталізувати його на $1 млрд, проте у разі рішення уряду чи Національного банку щодо необхідності передачі контролю у банку державі чи іншому акціонеру вони готові безоплатно передати його акції, йдеться у листі співвласника банку Михайла Фрідмана голові НБУ Андрію Пишному, передає Інтерфакс Україна.

«На нашу думку, приватні інвестиції - це найкращий варіант… Водночас, якщо уряд України чи Національний банк схилиться до рішення, що Альфа-Банк Україна має контролюватись державою чи іншим акціонером, ми готові безоплатно передати акції банку», - йдеться у документі, копія якого є у розпорядженні агентства «Інтерфакс-Україна».

За словами Фрідмана, у жовтні в Брюсселі заплановані зустрічі представників банку з регуляторними органами ЄС щодо можливості практичної реалізації докапіталізації на $1 млрд за рахунок заморожених санкціями коштів.

«Ми вважаємо, що в цій ситуації - це абсолютно правильна, лояльна, відповідальна поведінка стосовно банку, клієнтів та країни з врахуванням інвестицій, потрібних для відновлення інфраструктури України. Необхідність докапіталізації неминуче постане перед усією банківською системою. Питання, чиїм коштом це буде зроблено - приватних інвесторів чи держави», - зазначив Фрідман.

На його думку, така докапіталізація буде хорошим та сміливим прикладом іншим інвесторам.

«Окремо зазначу, що ми ніколи не ототожнювали інвестиції в капітал банку зі зняттям персональних санкцій. Нам дуже шкода, що в Україні інформацію було викривлено», - додав акціонер Альфа-Банку Україна.

Водночас він заявив, що акціонери з повагою віднесуться до рішення державних органів передати контроль над банком державі або іншому акціонеру і не оскаржуватимуть рішення в судах.

«Ми зробимо все можливе, щоб перехідний період відбувся для клієнтів безшовно та непомітно для клієнтів», - наголосив Фрідман.

«Я вважаю, що ми досягли результатів, якими можна пишатися, побудувавши один із найкращих банків у країні. Якщо у нас буде можливість інвестувати в банк та відновлення України - ми підтверджуємо свою готовність, у разі ж прийняття рішення щодо націоналізації Альфа-Банку Україна хотів би запевнити вас, що процес передачі банку новому власнику відбудеться максимально комфортно», - наголосив Фрідман.

Він також висловив сподівання на підтримку співробітників та клієнтів банку з боку Національного банку задля координації такого переходу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду