Уряд спростив механізм медичної евакуації для захисників України

20:01, 14 жовтня 2022
Офіційно затверджено постановою механізм пошуку країн-членів Європейського Союзу, які готові безоплатно прийняти на лікування захисників України, через електронну платформу EWRS.
Уряд спростив механізм медичної евакуації для захисників України
Джерело фото: moz.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд вніс зміни до Порядку направлення осіб зі складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією рф проти України, на лікування за кордон, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2022 р. № 411 «Про забезпечення організації направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на лікування за кордон». Про це повідомляє МОЗ.

«Завдяки потужній міжнародній підтримці та взаємодії з іноземними партнерами ми маємо змогу протистояти та гідно давати відсіч ворогові. Крім того, триває наша активна співпраця з міжнародними партнерами у напрямі евакуації наших громадян, які постраждали від збройної агресії росії. Нині вже близько 2 тисяч наших громадян евакуйовано з різних регіонів України до клінік Європи», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Зазначається, що відтепер офіційно затверджено постановою механізм пошуку країн-членів Європейського Союзу, які готові безоплатно прийняти на лікування захисників України, через електронну платформу EWRS (Система раннього попередження та реагування).

«Для того, аби пришвидшити евакуацію, організаційні дії відбуватимуться паралельно: МОЗ опрацьовуватиме медичну частину в той час, як державні органи, що входять до складу сектору безпеки і оборони, готуватимуть дозволи на виїзд за кордон для захисників України.

Також змінами передбачено встановлення триденного строку для узагальнення державним органом, що входить до складу сектору безпеки і оборони, інформації, отриманої від військово-медичного закладу та надсилання на розгляд Міністерства охорони здоров'я України в електронній формі листа-направлення з копіями документів захисників України.

Відтепер механізм надання медичної та/або реабілітаційної допомоги за кордоном захисникам України, які боронять суверенітет та територіальну цілісність України, значно спрощено, оскільки одним з першочергових пріоритетів для уряду є забезпечення військовослужбовців необхідною медичною допомогою, доступ до якої обмежено через війну», - пояснили у МОЗ.

Раніше ми писали, як надати першу допомогу постраждалому: базові правила.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду