У Мінекономіки пояснили, як перевірити свою відповідність базовим технічним вимогам для отримання гранту за урядовою програмою єРобота

19:25, 21 жовтня 2022
Це можна самостійно в реєстрах.
У Мінекономіки пояснили, як перевірити свою відповідність базовим технічним вимогам для отримання гранту за урядовою програмою єРобота
Джерело фото: Pexels
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство економіки України повідомляє, що понад 13 тисяч заяв подали українці на отримання грантів за урядовою програмою єРобота, яка стартувала в липні цього року.

Як зазначають у міністерстві, близько 2 тисяч визнано успішними і заявники отримають від держави кошти на започаткування чи розвиток бізнесу. На сьогодні майже 200 млн грн перераховано на рахунки одержувачів грантів і вони вже можуть реалізовувати свої бізнес-ідеї. 

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія. Розмір гранту, який можна отримати, - від 50 тис грн до кількох мільйонів. 

У Мінекономіки розповіли, як перевірити, чи відповідаєте ви базовим технічним вимогам для подачі заявки на гранти, і чи немає за вами або вашим підприємством в реєстрах боргів, незакритих стягнень, помилок даних тощо.

Так, це можна самостійно в наступних реєстрах. Інформацією саме з цих реєстрів керуються спеціалісти при прийнятті рішень щодо правомірності вашої заявки.

Проект єРобота включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя