Ухилився пройти програму для кривдників після насильства над матір’ю: киянину повідомили про підозру

18:36, 24 жовтня 2022
Чоловіка судом притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства відносно 76-річної матері.
Ухилився пройти програму для кривдників після насильства над матір’ю: киянину повідомили про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 36-річному місцевому мешканцю, який умисно ухилився від проходження програми для кривдників, яка була застосована судом. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури. 

Так, чоловіка у 2021 році судом притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства відносно 76-річної матері.

Суд наклав на чоловіка адміністративне стягнення у вигляді штрафу та зобов’язав пройти корекційну програму для кривдників. Однак підозрюваний не виконав постанову суду та не пройшов корекційну програму.

Дії зловмисника органом досудового розслідування кваліфіковано за ст. 390-1 КК України (умисне ухилення від проходження корекційної програми для кривдників, до якого такі заходи застосовані судом).

Прокуратура нагадує, що відповідно до ст. 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» програма для кривдника – це комплекс заходів, що формується на основі результатів оцінки ризиків та спрямований на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області